Om självhat

Igår kom jag in på ett instagram konto som jag vet att jag lätt hade börjar följa om det var för kanske cirka 5 år sen och jag väntat barn då. Det va ett konto som skulle inspirera dig till att komma i form äckligt fort efter graviditeten och det var så sjukt många bilder på "förre och efter" Jag är fortfarande väldigt mottaglig för all skit som vi utsätts för på sociala medier i alla dess former. 

Speciellt en tid från när jag plussade med Märta. Tänker på nu hur många gånger jag tänkte på "jag får inte gå upp så mycket i vikt" "jag måste komma i form så fort bebisen kommit ut" eller vad andra har sagt om mig så många år innan jag ens visste om jag ville ha barn eller va sugen på att skaffa barn. "Elin kommer aldrig skaffa barn för hon är så sjukt rädd om sin kropp" den kommer jag ihåg speciellt. Jag undrar verkligen hur den personen som sa det tänkte? 

 

Jag är som sagt väldigt mottaglig fortfarande av vad jag matas med på sociala medier men jag är också väldigt mer medveten om hur det påverkar mig och hur jag ska försöka hantera det och dess tankar det skapar. Och jag vet att jag har vuxit något enormt och att det är så STOR skillnad emot för bara några år sen. 

En bild som förr kunde få mig att åka till gymmet flera gånger i veckan eller ändra kost kan nu bara hänga kvar en stund i huvudet innan jag själv kommer på mig själv hur mitt självhat har triggats igång och hur jag absolut inte vill att det ska vara så, försöker istället tänka på att jag är ju frisk och har en kropp som fungerar och hur bra det känns inombords att just få ha det. (Min bror är en stor inspiration till detta) 

 

Varför jag skriver om detta är kanske för att det hjälper någon till att komma ditt där jag är idag, att jag också brottas med detta självhat som så många andra. Jag vill vara en förebild och gjorde därför ett val när jag väntade Märta att dela med mig av bilder under graviditeten men inte om vilken vecka jag var i eller hur skillnaden blev under tiden och absolut inte efter Märta kommit just för att ingen ska jämföra sig med mig

 

Jag hoppas ni förstår min meningen med detta inlägg då jag verkligen har svårt att utrycka mig i ord och skriva.

Tänkte jag avsluta detta med några "undertiden" eller "detfårtatid" bilder för dom finns det alldeles för få utav på sociala medier.

 
 

 

Ha en fin kväll  

   

 

#1 - - Maria:

Så bra skrivet!
Är 35 år o har 3 underbara döttrar o lever med det här självhatet dagligen. Vissa dagar lättare än andra men all denna jämförelse med andra kvinnor. Framförallt med yngre vältränade som kanske inte ens fått barn ännu.
Just nu jobbar jag på att bli starkare så jag orkar med livet o jobbet i lagårn med korna. Tack för dina ord! Ha en fin kväll o njut av din lilla dotter ☺

Svar: Tack ❤️ och tack för att du berättar för mig om hur du känner. Så viktigt att våga prata om. När du skriver att du har 3 barn tänker jag vilken superkropp! Då jag vet hur det bara är att bära på ett och så har du gjort det med 3 😍 😊👍🏼🙌🏼
Elin Lewenhaupt

#2 - - AnnMarie:

Tack för att jag får följa din härliga blogg och att du delar med dig av sådant som behövs mer på sociala medier!
Det finns alldeles för mycket av hur man ska se ut och en enorm hets kring vikt och utseende.
Är 29 år, bor på landet med djur och har en liten dotter på 8 månader som förgyller mitt liv, men ändå brottas jag med ett självhat över min kropp varje dag.
Jobbar på att vara stolt över min själv så att min dotter formas till en stark tjej som inte ska känna detta självhat!
Tack för att du sprider positiv energi :)