Kan titulera mig biodlare ?

Hur ska jag börja??

 

Jag har haft två så bra dagar och är lite hög på livet just nu.

 

Det första är ju att en utav mina drömmar har blivit verklighet hintade lite om det i mitt förra inlägg.   Det är ju att jag nu äger ett helt eget bisamhälle som jag köpte i söndags. Woooho!!  Har alltid önskat att ha egna bin och gick en kurs för många herrans år sen men det blev aldrig av att jag skaffade egna.

 

 

Men nu var det ett perfekt tillfälle då jag både känner jag har mer tid för att ha flera hobbys när jag inte mjölkar kor jämt. Sen är min brors bisamhälle svagt så vi slog två flugor i en smäll att försöka rädda hans med en ram med mycket yngel på ifrån mitt nya. Ska med spänning titta när johan kommer hem från sin cellgiftbehandling igen om hans kommit igång och ser starkare ut.

 

 

Då är dessa två samhällen början till ett projekt att ha minst 6 stycken. Ska bli så roligt och det är redan nu en fröjd för ögat att se bin här igen på blommor i trädgården.

 

 

Skulle kunna skriva mycket mer men jag ser att tiden springer ifrån mig och att jag behöver komma i säng. Kan nämna lite kort med att jag skickade efter en vloggkamera idag och hoppas att den kommer fort så ni får lite mer vloggar här. Sjukt peppande!

 

Ha det bäst        

 

           

En dröm blir sann

Helt spontant och galet kanske en stor dröm för mig blir verklig imorgon. Klockan har jag satt på larm och hoppas jag somna några timmar så jag får lite sömn innan jag ska iväg. 


Om det blir som jag tänkt så får ni veta vad det är imorgon 😍

En midsommar som den jag hade

Vilken grej att fira midsommar med eget barn! Märta är inte stor men oj så roligt hon tyckte det va att titta på dom andra barnen som dansade runt midsommarstången. 😍 

 

Märks att hon höll igång igår då hon vaknade vid 7 för att sen somna om igen bredvid pappas nu vid 8 efter lite frukost. Väldigt skönt att sitta här av kaffet och njuta själv. Mmmm..   

 

 

 

 

Vi firade midsommar precis som jag gjorde när jag var ett litet barn och då åker man fram till midsommarfester i min lilla by Askeryd. Minns inte alls att det brukade vara så galet mycket folk och undra om det inte lockat fler besökare eller om jag såg på det på ett annat sett som barn? Så roligt i alla fall och så många som jag inte träffat på många år. 

 

 

 

Kunde ju delat lite bilder från Askeryd för att visa stämningen och vilken tur med värdet men jag känner att jag vet ju inte vem som vill vara med på bild och inte. Så den får vi hoppa över och det får bli två på oss istället. 

 

En enkel men väldigt fin midsommar.

 

Kanske ska nämna att djuren rymde och att vi la några timmar på att hitta alla 25 små kalvar till sina mammor nä regnet kom fram emot kvällen. Lite bonde arbete hör midsommar till haha. 

 

Visa fler inlägg