Kan jag vara mammaledig??

Har två frågor som jag sett lite överallt nu som kommit upp på mina sidor och när jag träffar personer i verkliga livet som undra.

Kan jag vara mammaledig?

Nej det kan jag inte.. Barn är ingenting du bara planerar att få vid en vis tid och jag är så galet tacksam att Eric och jag nu väntar barn. Att min kropp kunde bli gravid efter allt slit och min livsstil tycker jag är ett MIRAKEL. Att jag är med barn gör att vi på gården har blivit i en sits som gjort att vi har ändrat mål  inför framtiden.... 

För om jag ska vara mammaledig på riktigt betyder det att vi skulle behöva anställa 2 stycken som tar över mitt jobb om vi ska följa alla arbetsregler. Och det är tyvärr helt omöjligt i dessa tider med sånt dåligt mjölkpris… Vi får redan nu tänka på vartenda öre för att det ska finnas någon form av lön att ta ut överhuvudtaget till mig och pappa.

 

Om vi skulle skita i arbetsreglerna och jag skulle sätta ut en arbetsannons för en person som skulle göra mitt arbete skulle den se ut så här om den är väldigt enkel.

”Vi söker en anställd till en gård med 50 mjölkkor. Ett vant djuröga, seminkurs och erfarenhet av maskinkörning är ett måste. Tjänsten är 360 dagar om året, med 2 mjölkpass om dagen med 24 timmarsjour varje dygn. Lönen baseras på gårdsekonomin”

Herregud… Ja vem tar den platsen om man inte äger företaget eller gården själv. Eller har någon annan form av band till stället, som för mig att det är mitt barndomshem.

 

Hur går det att jobba nu när du är gravid?
Ja, det är väl inte så jätte stor skillnad emot innan. Jag är helt klart tyngre och klumpigare. Och andfådd blir jag lätt. Men jag har jobbat på som vanligt men jag tänker såklart till lite extra varje gång jag ska göra något arbete som kanske inte är lika enkelt längre då kulan kan vara i vägen och jag inte är lika smidig som förr. Min plan nu är att jobba in i slutet sen får klart kroppen tala om hur länge det går då jag inte har en aning om hur det kommer kännas när jag blir ännu större.

 

 

 

 

En kommentar publicerat i Vardag
Taggar: barn, bonde, gravid, mammaledig, mjölkpris, preggo
#1 - - Camilla Å:

Tänk vad gött om vi kunde bli mer av ett bondesamhälle 🍏 Hoppas det löser sig med anställningen!