Lite om påsken och bilder från trädgården

Jag har nog aldrig firat påsk så mycket som detta året. I 3 dagar har Eric och jag varit runt hos familj och släkt på olika påskmiddagar och bland annat tog jag ledigt ett dygn från ladugården för att möta våren i Skåne och leta påskägg med Erics 4 syskonbarn. Skåne är verkligen vackert men jag tror jag aldrig varit där nere någon gång i mitt liv utan att det blåser och har fått för mig att det är då aldrig vindstilla haha

 

 

Tänkte att jag skulle få lite ångest att åka ifrån det gröna Skåne till vårt gråa Småland men så fel jag hade för här hemma exploderar ju faktiskt också våren. Man vill stanna upp och ta in varje sekund! Som på morgonen när jag skulle åka till ladugården, fast att det var mörkt hade skogens fåglar full sång och jag stod en bra stund och lyssnade innan jag åkte till korna.

 

 Vitlöken 

Gick runt i våran trädgård innan och man ser smått att allt börjar att vakna. Vårt tunnelväxthus är nog bland det bästa vi någonsin har köpt för där inne är redan grönskan i full gång. Våran vitlök skjuter i höjden och är verkligen jätte fin. Och en av alla tusen jordgubbar som jag inte hade hjärta att döda föra året växer förfullt i en gammal tunna där inne och kommer nog ge oss rekordtidig skörd av jordgubbar.

 

 

Vi håller på att städa ut ur växthuset då vi hade två arbetsbänkar där inne förra året som vi nu istället vill ha odlingslådor på. Vill odla på varje millimeter som det går nu när det är bland det roligaste som finns och så sjukt gott att ha egen odlat.

 

 Jordgubbar <3 

Lite kort och gott ifrån mig och vad som händer i mitt liv. Ha en fin dag <3  

 

#1 - - Stephanie:

Var köpte ni ert tunnelväxthus? Ska skaffa ett inför säsongen och det är lite svårt att veta vilka som är bra.

#2 - - Sarah:

De e så fint me krokus :)