Sista dagen i januari bjuder på snö, blåst och tålamodsprövning

Idag ska vi lägga nytt golv i köket och det är nu jag får lugna ner mig och lyssna på Eric sa att det blir rätt. Det första arbetet är mer min grej, att flytta ut möbler och riva bort lister. Det kan man göra fort och inte så noggrant haha Först får det bli en lång frukost och någon extra kopp kaffe medan vi tillsammans sitter vid dator och gottar ner oss i vilka fröer vi ska klicka hem till odlingssäsongen 2016. Alltså gud vad jag längtar!           

 

Bara en tidsfråga

 
 
 
 
 
 

Igår var jag verkligen ledsen för nu känns det som att det är varje dag det står på nätet om mjölkgårdar som har valt att lägga ner. Jag älskade när Unga bönder gick på tv4 och efter det har jag följt Paulina och Charlie på deras gård då Paulina som jag driver sidor så man kan följa. Men igår gick dom ut med att dom lägger ner mjölkproduktionen och det var verkligen såå ledsamt att läsa (HÄR) men samtidigt så förstår jag precis och det måste var en grym lättnad för dom att verkligen ha bestämt sig.

 

 

Frågan är bara när kommer jag dela samma inlägg till er….

 

Sovmorgon?

Det är ju meningen och tänkt att jag ska få en sovmorgon varannan torsdag då vi har Ramona hos oss som mjölkar och ska göra att pappa och jag får vila lite all fall 2 dagar i månaden.

Nu har det inte riktig blivit så utan har inte min bästa vän ringt och väkt mig för att hon anländer till sin ladugård så var det pappa idag för att berätta att våran kossa som kalvade igår är sjuk.

Inte akut sjuk så jag behöver ringa en veterinär direkt utan tänker se om mina ”huskurer” kan hjälpa först. Så vakna tidigt gjorde jag på min lediga morgon för att titta till våran sjuka ko men jag känner mig ändå väldigt utvilad då bara komma ifrån mjölkningen på morgonen gör sitt.

Sitter nu och försöker förstå mig på vad det är skatteverket har skickat till mig (rena grekiskan för mig) medans jag väntar på att pappa ska komma för vi ska se om vi inte kan få igång pelletsbrännaren här i huset. Lite av min dag en så länge          

 

från bara någon dag sen, nu är det ingen snö kvar här längre...    
Visa fler inlägg