Vad beställer vi våra frön?

Eftersom jag lovade känner jag att jag verkligen måste hålla det här och nu fick jag lite tid över och kan dela med mig varifrån vi köper våra frön och lökar när vi odlar.

 

Dom flesta beställer vi ifrån  http://www.impecta.se/ och där ifrån blir det mycket grönsaker och kryddor. Sen älskar vi väldigt mycket stark mat så det odlas mycket chili och det är verkligen något Eric älskar att odla och då kommer fröna ifrån http://jalapeno.nu/chili.html  Sen blir det ju väldigt mycket impulsköp av frön och det är ju oftast när man är inne på granngården och handlar.   

 

 

Eftersom vi tänkte ha väldigt mycket lök i år beställer vi det från en egen sida som heter http://www.klostra.se/lok-knol/sattlok. Vi beställer sättlök i år men hoppas att själva kunna så och ha egna sättlökar till nästa år. Hoppas verkligen vi ska kunna ha lök över vintern som är våran egen. Tänk bara att få sitta och fläta ihop en egen lökkrans… Åhhh..

 

 

Sen beställer vi frön som inte kanske ju har med odlingen med mat att göra men Eric och jag har en stor kärlek till naturen och alla dessa liv där så i år tänker vi lägga en bra slant på just frön som gynnar livet runt om oss. Så inne på http://raravaxter.se/  och http://www.slattergubben.se har vi skickat efter frön som ska vara för fåglar och insekter. Tror att det står fågelblandning, fjärilsblandning och ängsblandning på påsarna bland annat.   

 

 

Tror allt att jag sparar till ett nytt inlägg vilket som ska bli mest spännande att odla i år och vad jag tror om året odlings år.

Fråga gärna om det är något mer ni vill veta.