"det är väl inte så farligt att vara gravid"

Alltså rubriken på detta inlägg har jag fått äta upp 1 miljon gånger för att jag sagt det sporadiskt i mitt liv. Ända sen den dagen jag plussade så brakade ”helvetet lös”… Inte i min vildaste fantasi trodde jag att man kunde bli så dålig, och så på det är jag bonde med ett ansvar över djur som man bara inte kan hoppa över att sköta och fått ta mig ditt morgon som kväll hur sliten jag en varit.

 

 

Någon morgon satt jag en hel kvart vid toastolen för att spy innan det blev vidare emot jobb för att fortsätta karusellen där. Det mest positiva är ju att det gör ju ingenting om det blir en ”spya” här och där i en ladugårdsmiljö.

 

Sen kom ångesten.. Jag kunde inte för mitt liv begripa dessa tankar som började ta över mitt huvud! Men förklaringen var min sköldkörtel som strejkat så nu får jag "pillerrädda" Elin kanske äta levaxin resten av mitt liv (har det i släkten). Men så lycklig jag är för att denna medicin finns för ångesten försvann och jag gick från stadiet ”läskigt äckligt jobbigt trött” till bara ”äckligt jobbigt trött”   

 

Jag tänker inte gå in på detaljer hur det är att upptäcka att halsbränna eller att blir förstoppad då detta inlägg kommer bli alldeles för långt och för mycket detaljer haha..

 

Mina älskade fina syskon <3 lyckades fånga denna bild på oss i helgen då det är så fantastiskt att jag väntar barn samma år som mina systrar. Under ett halvår ska det bli 3 kusiner <3  

Sen det där med att bli besatt utav visa saker att äta (tvärt om också).. Hade en period då jag uppriktigt kunde ”döda” för passionsfrukt och åkte hela vägen till stan flera gånger för att just köpa detta ”craving” som hela tiden tog slut som fick mig att svälja gråten i halsen för att varje gång våga mig in i affären och inte lägga en ”spya” på golvet, som också varje gång jag delade denna frukt var det godaste jag någonsin ätit.. En liten frukt herregud…  

 

 
 

Sen detta tänk om att ”jag kommer nog inte gå upp så mycket” eller ”på mig kommer det nog inte synas för ens v20” det har jag också fått äta upp… I ett nafs plockade jag på mig 7 kilo (då 2kg säkert är bröst) Hur i hela fridens namn kan bröst bli så stora snabbt utan operation?! Min lilla bekväma 75C är nu en grotesk 75DD(!!) och jag har fortfarande svårt att greppa riktig hur dom lever sina egna liv genom att vara i vägen och flytta ut över allt. Mammabyxan måste ju vara en av guds gåvor till de gravida som jag bara måste nämna…. Äta vid 2 på natten och kissa vid 3… haha när nu tänker jag sluta berätta för jag skrattar ju åt det själv när jag läser hur galet det har varit! 

 

För i v 13 började jag se ljuset i tunnel men jag hade redan då ställt in mig på att det kommer nog vara så här hela tiden och att det är bara att bita ihop för inom mig växer något som är det finaste som finns att få. Som är hälften av mig och hälften av den människa som är min bästa vän och som gör mig till den lyckligaste på jorden.

 

Så här sitter jag nu mitt i vecka 15 och mår riktigt bra emot vad det verkligen har varit och skrattar åt min historia som jag just nu delar till er och försöker förstå att jag ska bli mamma i början av oktober.                             

#1 - - Mia:

Usch då. Va jobbiga första veckor du verkar ha haft. Under min graviditet mådde jag toppen hela tiden med undantag för halsbränna som kom smygande på kvällarna. Men när man väl har knutet på sitt bröstet så är det så värt det.
Hoppas du mår bättre i resten av graviditeten och kan njuta av det fina med den.

#2 - - Malin:

Hoppas du mår bättre nu! Började följa dig på instagram för ett tag sen tackvare dina fantastiska bilder och den underbara miljön. Och nu blev jag ännu mer intresserad av att även följa din blogg då det visar sig att vi ska bli mammor nästan exakt samtidigt. Även för mig är det första gången. Tänkte det kunde va kul att berätta och nu ska det som sagt bli spännande att följa din resa! Och STORT grattis såklart!

#3 - - Elin:

Stort grattis!! Vad roligt! :)

#4 - - MK:

Jadu, att må dåligt under graviditeten vet jag hur det är! Första gången mådde jag dåligt hela tiden, gick ner 7 kg innan jag började gå upp! Kände konstig lukter hela tiden, som inte fanns varken före eller efter graviditeten!
Tredje gången hade barn 2 (3 år) kikhosta, så vi turades om att kräkas, å det värsta var att torka upp hennes kräk! Till slut gick hon omkring med en hink, för hon tyckte så synd om mig! Men man glömmer eländet snabbt efter förlossningen, som tur är☺

#5 - - MK:

Jadu, att må dåligt under graviditeten vet jag hur det är! Första gången mådde jag dåligt hela tiden, gick ner 7 kg innan jag började gå upp! Kände konstig lukter hela tiden, som inte fanns varken före eller efter graviditeten!
Tredje gången hade barn 2 (3 år) kikhosta, så vi turades om att kräkas, å det värsta var att torka upp hennes kräk! Till slut gick hon omkring med en hink, för hon tyckte så synd om mig! Men man glömmer eländet snabbt efter förlossningen, som tur är☺

#6 - - Martin:

Grattis och lycka till👍

#7 - - Anonym:

Stort grattis 😊

#8 - - Ja tror ja döper om dej till PattElin istället för Bonnjävel!! 😂😉💜 :

Millan

#9 - - camilla:

men va kul!!!!!! grattis!! och vad kul att vara trippelgravida dessutom