Hur gör jag med mitt hår?

Nu har det kommit frågor igen om hur jag gör med hår? Tror det var 2010 som jag började med balsam metoden och efter många om och men så funkade det bra. Det tar tid vill jag lova!

 

 

 

Provade många balsam jätte dyra till dom billigaste och det jag kunde komma fram till funkade bäst på mig som är en budget variant är Wella balsam repair. I början vad jag mins så blev bara håret till en stor tova kändes det som och jag vet att jag fick hålla på länge med hårolja efter duschen för att trassla ut det med fingrarna. Nu reder jag ut det i duschen med balsam och det funkar bäst för mig om man bara lägger handduken på när man kliver ur så man inte rufsar runt i det utan låter det var ifred eller vad man ska säga.  

 Hårfärgen jag använder..  

 

Använder jag schampo någon gång så är det bara vi hårbotten fall jag har använd mycket styling produkter i håret när jag provat någon galen frisyr.    

 Favorit hår olja är Moroccanoil och den använder jag efter dusch eller i topparna när jag fixat håret och tycker att dom ser torra och spretiga ut.  

 

 Oljan.. 

 

Sover på nätterna med en fläta och när jag bleker håret är det bara utväxten som gäller.

 Försöker ha fläta under dagarna med men nu är det mest en stor knut på huvudet som gäller. Klipper mig själ vilket också kan behöva övas på men är sugen till hösten att besöka en frisör så får vi se vad hon/han säger om mitt hår haha    

  

 

 Bästa sprayet..  

 

Ett favorit spray är Bed head tigi som luktar så gott.  

 När jag tuperar håret har jag tuperingskam från HH simonsen.

 

 

Jag tvättar inte håret varje dag och min sambo klagar inte som tur är på att det luktar ko i sängen. Har en egen kudde som jag får hålla mer istället.   

 Använder en helt vanlig simpel locktång när jag gör lockar men funderar på att skaffa en ny och då får ni veta vad det blir. Sen något som sliter grymt på en hår är ju en plattång så en sån har jag faktiskt aldrig lärt mig använda. Men vem vet i framtiden?     

 
Finns det några frågor är det bara att kommentera :) 
 
Ha en fin fredags kväll!  
 
(bilder google)  

Godissugen

Mötes som vanligt Elsa i dörren efter mjölket med en strumpa i munnen hon varit och hämtar i tvätten som hon visar upp för mig som om det var det största jaktbytet någonsin. Att man kan vara så stolt över något så litet? Jag har mycket att lära av min hund.  

Gårdagen bara försvann men så här i efterhand är jag sjukt nöjd med den. Gärdesgården kommer allt närmare verklighet. Ska fortsätta med den idag också då jag behöver fler enestakar innan jag börjar med själva "byggande" 
Annars? Jo jag känner mig galet trött?? Efter Erics semester veckor bestämde vi oss för att bara äta bra saker. Alltså inget chips, godis, glass, kakor, öl, vin m.m... Har varit mycket av allt den sista tiden men det hör ju sommaren till helt klart. Tror suger efter socker gör mig trött och jag vet att det kan ta bra många dagar innan det inte kommer kännas som jag vill stoppa något gott i munnen som en chockladbit eller ett surt S märke.. Jisses! Så gårdagen middag blev isterband, sallad, rödbetor och stuvad potatis som Eric så fint fixat kväll innan så jag kunde ha det till lunch.  Och idag väntar han goda köttfärsås. Mums! 
Visa fler inlägg