År 2014

2014... Vilket år! Nu när jag sitter här och tänker tillbaka på det kan jag ju inte vara mer en tacksam. Jag både ler och gråter en skvätt. 
Fast att det är svårt ekonomiskt att vara mjölkbonde så har vi haft ett av våra bästa år på gården. Detta är jag nog mest tacksam över då jag inte vet om jag pallat att både ta motgångar med maskiner och djuren och sen det som hände med familjen. Vi har kunnat bruka jorden utan några större haverier utan att det har och gått att fixa det själv på några timmar. Vädret har ju varit fantastisk hela året. Skörden har varit bra av både spannmål och gräs. Korna har varit läskigt friska å mjölkat på bra och veterinären har mest varit här för att avhorna. 
Man har kunnat njuta, leva, skratta, gråta, sörja, hoppas, och lyckats. 2014 har jag helt enkelt fått lära mig mer om livet en någonsin. Den känns som att 2015 har så mycket mer att ge och jag längtar verkligen efter att få börja det. 
Jag kommer ju så klart minnas 2014 på ett mycket speciellt sätt... Att få ta emot samtal från lillebror att dom hittat tumörer igen är en stor sorg och ett ögonblick i livet då det kändes som att leva ett normalt liv var förstört för all framtid. Att det sen blev kaka på kaka kan jag inte förstå att vi pallade med...?  Min längsta dag någonsin var när 8/7 - 2014. Jag kan inte komma på hur min dag såg ut?! Den är bara suddig.. Lillebror låg på operation och storasyster födde barn 10 veckor förtidigt. En kort stund kändes det som att familjen öde kunde bli helt åt helvete eller bara gå så bra som det bara kan gå.... Och vad hände...? 
Ja, det var ju inte det här man trodde i allt kaos just den varma sommardagen i förtvivlan att vi faktiskt skulle få ha. Fast att Johan får rätt tuffa mediciner så behöver han ju inte vara på sjukhus, han är hemma och han får behålla sitt hår. Sen min systerdotter Eira, detta lilla mirakel. Att hon ville titta ut tidigare var nog för hon tyckte det var tråkigt där inne i magen för vad liv det är i denna lilla tjej och hon har varit stark ifrån början precis som Johan. Jag är så tacksam. Hej då känslosam 2014, och välkommen 2015 :) Gott Nytt År <3 

Vackert

Allt är så vackert och härligt nu att jag inte riktigt hinner titta in här och skriva 
Fick lite mindre ångest idag när Eric ledighet är över, han ska bara jobbar 2 dagarn nu innan han är ledig igen men jag vill ju så gärna ha min bästa vän och partner hemma. Ångesten kom av att jag nästan varit ute hela dagen då jag fullkomligt älskar hur vackert det är och kanske också ville sitta hemma lite med Eric dricka te och mysa innan han gick på sitt jobbpass för kvällen. 
Kalvningar har börjat nu och igår fick jag en söt lite tjur som äter bra. Härligt att få lite små bebisar i ladugården igen ❤️

Att få ha det fantastiskt bra

Så var denna julen över, jag tog en pause ifrån bloggen, instagram och fb för att just njuta av tiden med alla i familjen. 
Åhhh vilken fin jul vi har haft! Jag blev själaglad när det började snö på julafton här och den ligger kvar än och förgyller mina dagar. :) har fått så många fina julklappar! Ojoj... Har nog aldrig varit så nöjd. Ni ska få se vad det är när jag har lite mera tid. 
Tacksam som bara den är jag också att det har varit så lungt i ladugården och att jag nu längtar efter alla små kalvar som ska komma så det blir lite liv i luckan. Imorgon är sista dagen med familjemys och sen ser jag fram emot att ha vanliga dagar igen. 
Visa fler inlägg