Lång lördag

Igår va det skönt att lämna gården och veta om att alla djuren hade det rent och fint. Sen var det ju inte helt fel att åka in till stan och be bjuden på en räckmacka innan man däckade i sängen. Kom upp riktgt tidigt till ladugården idag och han nästan mjölka färdigt innan pappa kom in i ladugården. Han va trött :) ska börja lite tidigare idag då vi ska till släkten i Hult och ha lite glöggmys ikväll. Fast att det har hänt mycket idag så har denna lördagen varit väldigt lång må jag säga. Men kommer man bara till ladugården så springer ju tiden iväg :) 

Allt eller inget

Ja igår kväll va det allt som hände i ladugården. Och jag trodde verkligen att jag skulle få ringa veterinären idag. 407 min sinko hade en dålig spene, 397 ett spentramp, 376 va jätte svullen i benet så hon ville inte stå under mjölket och 425 hade juverinflamation och va jätte hård. Men 407 är så pass mjuk att det ska räcka med en sintidsbehandling. 397 får jag se vad som kommer hända med spenen tömmer ju sig riktigt bra men det har ju blivit en öppen port för bakterier. 376 är fortfarande svullen men inte som innan och nu stod hon upp hela mjölket. Och 425 har nog någon släng av colie för det va lite vattningt i början och sen släppte hon ner bra och blev mjuk. Så jag bestämde mig för att avvakta med veterinären så länge.
 
Så denna morgonen blev inte så dum som jag hade tänkt mig. Sen att det va sjukt fint när solen gick upp och att 395 fick en kvigkalv va ju verkligen ett stort plus! :) Nä nu blir det på med arbetskläderna och göra fint hos a 
       
 
 
 
0 kommentarer
publicerat i
Taggar: Sweden, blogg, bonde, farm, farmer, farmlifesweden, livetpålandet
Visa fler inlägg