Effektiv dag! :)

 
 
Ojojoj vilken bra dag!
Har gjort så mycket bra saker och ska försöka med att komma ihåg allt :)
 
Började ju med mjölket som vanligt sen blev det en snabb frukost för att springa ut till ladugården igen. Kolla hur det gått för 408 som hade fått en fin kviga efter Mandarin. Kul!! :)  
Började sen med att göra rent foderbordet som hade tinat efter att det varit så kallt och va fullt med gammalt foder som jag tog undan,sen skulle det ditt nya balar. Mycket nöjda ungdjur ska ni veta :)
 
Sen in i ladugården för att börja plocka ut 5 kalvar till djupströbädden i maskinhallen. Var snorhalt men det gick bra ändå. In i laugården och göra rent i dom två stora boxarna för att sen kunna högtryckstvätta dom. Hade ett högt tempo så att det skulle bli färdigt till fikat  och kunde få torka lite då. Och lyckat att jag stängde av tvätten vi 12.00.
 
Sen ut igen då jag började med att blöta upp alla gångar så dom skulle suga åt sig och vara lätta att göra rena. Hämta strö till boxarna och börja flytta ditt nya kalvar. När det va färdigt fick 408s kvigkalv en ny ren box.
 
Sen tog jag och putsade över alla korna med borsten. Dom såg ju så skitiga ut när jag gick där och fixa! Lagom till jag skulle börja att spola bort skiten på gångarna som låsnat kom Anna. 
 
Anna skulle dräktighetsundersöka 376 och 394 sen kolla om 407 och 354 hade cysta. 394 och 376 va dräktiga och kanske 354 så hon hade inte cysta. Visar hon inte brunst på en 10 dagar kan jag ju ha tur att hon är dräktig. Fast konstigt att hon ståt och haft så mycket flytt. Ja vi får väl se. Sen 407 hade ju cysta det märktes så fort och att jag inte hade någon blod på henne när hon skulle ha det.
 
Sen blev det ju en stunds pratande med Anna, längesen hon va hemma och hon är ju himla trevlig :)
 
Tog ett ryck med gångarna och sen vet jag inte riktigt hur det blev så men jag gjorde rent under krossen oxå :) Han också med att skruva lite på inredningen till korna där jag viste att det satt lite lösa delar.
 
Sen blev det fix med balar mot skjutdörrar och på plaste eftersom de ska bli storm. Blåser redan jätte mycket.
 
Det va nog allt jag han innan jag skulle in och äta för att sen göra kvällsmjölket. Har varit själv nu då mamma och pappa har influensan och är dåliga. Speciellt pappa är dålig nu.
 
De va så mysigt att gå och mjölka när det va så rent :) Seminerade 353 och 395 innan jag åkte hem och det allra sista jag gjorde va att ta en bild på mina fina små som har det så rent och fint. Mina små bebisar <3   
 
Är nyduschad nu och helt slut i kroppen. Men det känns så jävla bra!! :D 
  
     
 
Det här blev ju bara så bra <3

Frukost <3

 
Nu är frukosten i magen och jag ska ta mig ut i ladugården för att flytta kalvar för att få en plats till 408 kalv som håller på att komma. Det måste ju göras rent i mellan så det är det första jag ska satsa på. Sen va ju 346 jätte dålig av ett spentramp... Så ska mjölka på henne hela dagen. Plus att jag fick börja mjölka på 402 som inte kalvat en som jag såg hade en förändring i juvret. Hon är inte lika taskig men skulle inte förvånna mig om jag får ringa på veterinären om hon blir febrig. Även om jag tog dom vi sidan så va det flockor i filtret?? Vem kan det vara då?? Ska bli så spännande att se vad det blir för celler på denna hämtningen... Usch! 
 
Syrran kan ju glöma att jag hinner in och träna. Men så här är det ju att vara bonde med massa djur :)
Det kan vända fort i ladugården från helt friska djur till många sjuka. Men man får se det som en utmaning :)   
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg