Vatten krångel och bebisar

Igår började vattnet att krångla och 405 fick en döfödd kviga.... Tråkigt. Men blev mycket gladare idag när min ko 370 fick en kviga efter Cigar som får numret 458. Så glad att denna snygga ko redan som tredjekalvare har gett mig 4 kvigor. Och hon kommer säker mjölka himla bra nu. Sen fick 369 en tjur bara för två timmar sen.
 
Sen just nu har vi inget vatten för pumpen är sönder så har tagit upp den ur brunnen och mamma och pappa är och hämtar en ny. Det är ju så typiskt att detta händer på en helg men med så himla fina människor som ställer upp så går det ju alltid att fixa.
 
  
   
Övre bilden är 414 som är 370 första kviga efter Kilowatt och under är ju hennes enäggstvillingar efter Facet som jag fick förra året. Underbart! :) 

Gaaaahhhhaaa!!

Varför har jag vänt på dygnet för!?!? Jag är sjukt trött och ser ut som ett lik när jag tittar i speglen. Sen hjälper det inte att det finns mycket att tänka på och att det står flera kor i ladugården som kan kalva när som gör det inte bättre..... Man är ju rädd att något kan gå fel. Nä ska försöka att sova nu...  
 
 
    

Bra eller dåligt?

Idag vet jag inte riktigt om jag ska säga att det är en bra lr dålig dag. Det som gör att den känns bra är väl att det är så rent och fint i ladugården och djuren är rena oxå efter en omgång med ryktborsten. Har klippt lite juver och ben med. Det som är dåligt va väl att 401 den nykalavde kvigan va hård i en juverdel och har haft veterinären ute. Så nu är hon på behandling och det kommer nog bli jätte bra. Så det är väl inte så dåligt egentligen då jag var ute i god tid. Men det som verkligen är tråkigt va att när jag hissade hö kom våran katt Cesar ut från höet och han såg typ påkörd ut. Han hade väl så ont och va i sån chock att han försvann för mig.... Har letat överallt och ska fortsätta sen. Hoppas verkligen att jag hittar honom! 
 
Nu väntar kossera på mig.
 
 
Alltså detta blev ju en sjukt cool bild jag tog idag!
 
 
     
Visa fler inlägg