Klippa kor, plocka svamp, klippa kor

Ja idag ser min dag ut så. Började med att klippa kor och sen blev det över 1 mil i skogen med Sofie och hundarna för att leta svamp. Så härligt. Ska slänga på mig jobbkläderna nu och sticka ner till ladugården och klippa några till innan maten och mjölket :)   

Dessa celler....

Urean är nog bättre vid nästa hämtning. Men cellerna när ska de bli bättre... Blev så trött på att de va höga så paddlade mina högsta kor så 374 och 360 är nu 3 spenta. De har varit de innan har bara hoppats på att de skulle funka bättre denna laktationen men nä så nu får de bli som de blev. Sen har jag tagit 367 helt till kalvarna.. hon har inte haft höga celler innan och har bara 1 månad till att sinas så får bli kalvmjölk tills då. Har hållt tummarna att det ska vara under 200 imorgon på tanklappen.. Då ikväll upptäcker jag att 351 är dålig på en spene... Suck. Men men nya tag och kämpa med att smörja henne så hon blir bra. Hoppas fortfarande på under 200 men det får vi se imorgon... Spännande? Not....       
 
 
 
   

Och så blev inte dagen som man tänkt sig..

Pappa och jag hade massor med saker som skulle göras idag. Men så fick vi ju för oss att vi skulle plocka lingon. Blev ju lätt 10 liter på 3 kvart som vi sen har rensat. Så nu har vi sylt till nästa år. Lite synd att man inte får plocka mer när det verkligen finns massor i skogen :)
 
   
Visa fler inlägg